vrijdag 1 september 2017

Een wandeling tussen veel karweitjes door

Ondanks het vele werk vandaag (de keuken een beurt geven, wat geen sinecure is! Ik klaagde dat er te veel rommel ligt en Roger vroeg wat ik dan wel weg wilde om het schoonmaken te vereenvoudigen. Mijn antwoord was niet bevredigend: ik somde alle spullen op die hijzelf zo graag verzamelt in onze leefkeuken, de spullen die op het aanrecht staan omdat ik ze elke dag gebruik en zijn verzameling zoutvaatjes: het resultaat was dat niets verdween. Deze avond nog uren besteed aan het nalezen van die drukproeven en ook nog uitgebreid gekookt voor ik een lange telefoon kreeg van Nany), ondanks dat vele werk dus tijd gevonden voor een mooie, lange wandeling in Mettekoven.

Zoete geuren, prachtig licht, heel veel sleedoorns en een aangename lauwe temperatuur. Ik kreeg een pril herfstgevoel.


Eigen foto's

Foto's Roger
Daarna nog een Orval gedronken op het terras van De Kluizenaar... en vernomen dat de uitbaters volgend jaar in mei ermee ophouden. De huur zou veel te hoog zijn (dat hadden we al gehoord van de vorige uitbaters). Jammer!

Na schooltijd naar onze dochter gebeld om te vragen hoe de eerste schooldag was verlopen maar niet lang kunnen praten: ik hoorde Elena en Eva roepen en wenen. Elena bleek ontgoocheld omdat ze nog niets had geleerd, Eva leek moe na een dagje onthaalmoeder maar Matthias, die ik niet hoorde, was rustig aan het spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten