maandag 4 september 2017

Nieuw schooljaar

Ook voor onze dochter is het nieuwe schooljaar begonnen en vandaag "moesten" we de eerste keer "babysitten".

Eerst hadden we alleen te doen met Eva die opvallend veel woordjes begint te zeggen.

Daarna gingen we samen Elena en Matthias afhalen in de school (te voet, met Eva in de buggy).

De twee groten hadden heel veel te vertellen en waren van plan thuis nog heel veel te spelen, en, wat Elena betreft, te tekenen... want, na een boekje over Assepoester, wil ze nu een boekje over Sneeuwwitje maken.
Ze tekent dan zelf de prentjes en haar mama, papa of ik moeten opschrijven wat zij erover (in prachtige zinnen) vertelt.


In haar volgende boekje zou ze eerst zorgen voor een kaft of titelblad, vertelde Elena me en ze vroeg me of het erg was dat ze daar niet had aan gedacht in "Assepoester"! Uiteraard heb ik haar gerustgesteld!

Eigen foto's
Buurmeisje Anna kwam spelen maar ik merkte wel dat Elena liever voort had getekend.

Matthias, die een poosje met Eva had gespeeld, besloot dan maar Anna te volgen naar haar huis.

Eigen foto
Eva deed dan een beroep op mij: ik moest met haar op de sofa kijken in een boekje maar deze keer moest ik niet vertellen: zij vertelde me wat ze allemaal zag!

Toen ik begon te koken, wilde Elena naar een filmpje kijken en het was schattig om te zien hoe Eva zich naast haar nestelde.

Eigen foto
Het avondeten was ongeveer klaar toen dochter en schoonzoon aankwamen en na de maaltijd zijn Roger en ik meteen naar huis vertrokken: we wilden immers voort proefdrukken nalezen (ik ben deze avond aan bladzijde 200 geraakt).

O ja, deze ochtend, voor we naar het Leuvense vertrokken, een telefoontje van Nany: Fina, de echtgenote van haar "kozijn" E. is overleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten