donderdag 30 november 2017

Te koud!

Komt de winter te plotseling of word ik echt te oud? Ik vond het immers weer veel te koud vandaag!

Roger wilde (en dat had al lang moeten gebeuren, hoewel... ik zie ze liever liggen) de dode bladeren op de stoep bij elkaar rijven. Onze stoep is heel lang, die karwei vroeg dus wel enige tijd en ik beschouwde dat dan maar als voldoende beweging voor Roger. Ikzelf was verkleumd daarna. Het voelde aan alsof er sneeuw in de lucht hing... en kort daarop hoorde ik op de radio dat het op vele plaatsen inderdaad sneeuwde. Hier gelukkig niet (of bijna niet: slechts enkele smeltende sneeuwvlokken).

Vlak voor het avondeten bracht Roger de auto naar onze nieuwe garagist in Sint-Truiden: we hebben beslist toch iets te laten doen aan de airco. De echtgenote van de garagist bracht Roger terug naar huis en morgen, als de auto klaar zal zijn, komt ze Roger ophalen: zulke service hebben we nooit gekregen van onze vroegere garagist in Hasselt!

Voor de rest werd het een heel rustige dag binnenshuis: Sinterklaas geholpen sommige zaken in elkaar te steken, nog een paar bijkomende teksten voor Oostland nagelezen en nagedacht over een mail die we kregen van de secretaris van Heemkunde Groot Heers. Het is een forward van een mail van een zekere Paul Lambrechts, van het "Team Economie en Cultuur" in Maastricht, over het oprichten van een werkgroep Geschiedenis (over Heers). Op zich een aantrekkelijke uitnodiging maar voor Roger en mij niet op dit precieze moment (ik bedoel: terwijl wij genieten van een relatieve rust na enkele jaren heel intensief samenwerken aan het boek over de "Kleine Heerse verhalen...") en daarbij... als Elie er kan voor zorgen dat we iets kunnen schrijven over de tweede wereldoorlog zou ik daar heel graag aan meewerken. En... aan de twee projecten meewerken, zou te veel hooi op onze vork worden, vrees ik!

O ja, deze avond wilde ik gazpacho serveren (die moest echt op). Omdat het geen weer was voor een koude bereiding, probeerde ik eens opgewarmde gazpacho (ik had eerst online gezocht of dat te doen was, en dat leek oké). Maar... ikzelf vond het maar niets! Die warme azijnsmaak vond ik zelfs walgelijk!
Roger heeft zijn bord leeggegeten, ik niet, maar ik heb daarna wel twee glazen van de resterende koude gazpacho gedronken. Alleen de inhoud van mijn oorspronkelijk bord bleef over en dat heeft Roger in de koelkast gezet (we proberen zo weinig mogelijk eten weg te smijten)... en deze avond laat opgedronken. Hij zegt me dat hij geen smaakverschil proefde met niet opgewarmde gazpacho.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten