vrijdag 8 december 2017

Afspraak werd afgezegd en dus...

We zouden nog eens "onze zieke" bezoeken vandaag (en hadden daarom niet ingeschreven op de traditionele "Stilteavond" van de KVLS). Roger kreeg echter een telefoontje van de echtgenoot van de zieke: we hoefden niet te komen. De zieke was uitgeteld na een dag vol oefeningen. Hopelijk gaat het om een (relatief) gezonde 'vermoeidheid na het werk'!

Na het avondeten gingen we dan maar nog eens naar de bibliotheek van Heers (het gebouw staat te koop en dat maakte dat ik het interieur heel kritisch bekeek deze keer - nee, niet omdat ik het huis wil kopen, daar hebben we immers het geld niet voor, maar omdat ik heel graag in gedachten woningen inricht: deze keer heb ik trouwens alles wat ik nodig acht in een comfortabel huis onmiddellijk een plek kunnen geven en daar hoorde zelfs een enorme speelkamer bij).
Ik kwam thuis met 'Het smelt' van Lize Spit.

We waren pas terug of mijn moeder Nany belde. Om te keuvelen (ze vindt het ook zo vreselijk koud) en om afspraken te maken: binnenkort krijgt ze ons nog eens op bezoek.

Na ons gesprek begon ik te lezen in 'Het smelt'. Meteen kreeg ik gemengde gevoelens. Spit schrijft inderdaad heel goed, daar niet van, maar ze wil telkens zoveel details in één zin proppen dat ik me altijd weer afvroeg of elk van die soms futiliteiten dan zo belangrijk was. Bij de eerste boeken die ik las van Nicci French stelde ik me dezelfde vraag... tot ik merkte dat daar elk detail meespeelde in de plot. Misschien is dat hier dus ook het geval?

Heel veel heb ik nog niet gelezen, want Roger en ik keken nog samen naar de tweede aflevering van het eerste seizoen van 'Eigen kweek'. Knap gemaakt, vonden we allebei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten