dinsdag 5 december 2017

Het leven is soms boeiend!

Vandaag om te beginnen enkele uren besteed aan een vertaling. Boeiend, maar ik mag er uiteraard niets over vertellen. De tijd die ik daarna aan het huishouden besteedde, kon me minder inspireren maar kom, zo kreeg ik nog een beetje beweging.

Roger wilde een laatste exemplaar van "Kleine Heerse verhalen..." leveren, deze keer aan de bewoners van het "Labyrint" in Klein-Gelmen. Een van mijn vroegere cursisten heeft daar gewoond en ik vind het jammer dat ik nooit bij hem op bezoek ging (omdat het gebouw me heel fel aanstaat). Deze keer werden we door de eigenares uitgenodigd om op een zondag koffie te komen drinken maar Roger en ik vermoeden dat dit louter formeel was.

We reden daarna naar de Kringwinkel waar werken aan de gang waren. Toch liepen we er een poosje rond: Roger kreeg zo ook een beetje beweging en kocht gelukkig maar één boek!

Thuis, nog voor ik het avondmaal bereidde, keek ik naar een boeiend debat tussen De Wever en studenten journalistiek. Het duurde wel vrij lang, maar ik had al gauw door dat onder de video het gesprek was uitgeschreven en dus schakelde ik van luisteren over naar lezen. Veel interessanter voor iemand zoals ik die geen auditief geheugen heeft. Hoewel ik niet met alle stellingen van De Wever akkoord ga, vond ik de meeste zaken die hij vertelde heel interessant. Ik vroeg me zelfs af of, als de Sinksenfoor eind vorige eeuw uit het Zuid was verdwenen en als de Zuiderdokken toen al omgevormd waren tot een groene oase, we ooit naar Limburg zouden zijn verhuisd. Altijd prettig je in te beelden (af te vragen) wat je leven zou geworden zijn als de zaken anders waren gelopen!

Na het avondeten (zuurkool deze avond) viel ik al surfend op deze film: over het "Breatharianism" (ik heb een poosje moeten zoeken voor ik er iets in het Nederlands over vond en blijkbaar gebruiken wij een Engels woord voor die praktijk). Intrigerend! Het zou wel praktisch zijn (en goedkoop😊), niet meer te hoeven eten!

Zopas, weer al surfend, op dit gevallen. Over klimaatopwarming en censuur! Vooral dit zinnetje interesseerde me (ik heb het artikel dan ook aan Roger aanbevolen): "Après avoir martelé urbi et orbi que le réchauffement climatique est anthropique, l’ONU a fait preuve de prudence en changeant le qualificatif de la nouvelle conférence climatique COP 23 qui s’est tenue à Berlin. Elle n’a plus vocation à régler le réchauffement climatique anthropique mais le changement climatique. Ce changement sémantique n’est pas anodin car il traduit un scepticisme grandissant au sein de la communauté onusienne".

Ik moet deze avond nog enkele mails beantwoorden maar eerst nog even kijken naar "Kinderen van de collaboratie" op mijn scherm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten