donderdag 21 december 2017

Miezerig weer en dus werd het Ikea

Het was vandaag minder koud maar wel vrij mistig en het blijft maar miezeren.
Ik vond dat Roger lang genoeg niet gewandeld had en ging dus meteen akkoord toen hij na de middag voorstelde nog eens naar Ikea in Hognoul te rijden. Ik loop niet graag rond in winkels maar Ikea vormt daarop een uitzondering.
Dat het er relatief goedkoop is en daarom sommige mensen hun neus ophalen voor die keten kan mij echt niet schelen (ik denk hier spontaan aan mensen die ik vroeger in Antwerpen - en nee, Antwerpse vrienden van mij, het gaat over niemand van jullie - hoorde afgeven op mensen zonder smaak en zonder geld - en zonder snobisme? - die spullen kopen bij Ikea)!

Een klein uur liepen we daar rond. Ik genoot van de "decors" al frustreerden ze me af en toe: heel geregeld zie ik daar iets dat ik tientallen jaren geleden had bedacht en door Roger wilde laten maken (hij heeft zoveel andere zaken gefabriceerd) maar waarvoor Roger net toen geen tijd of zin had.

We dronken er onze gratis (als lid van Ikea Family) koffie of thee aan het raam van het restaurant en observeerden de mensen rondom ons.
En toen merkte Roger op: 'Er zijn hier, denk ik, veel mensen die alleen iets goedkoop of gratis komen drinken. En ik kan niet geloven dat die allemaal vanuit het restaurant de hele benedenverdieping langs moeten om buiten te geraken.'
Terwijl hij dat zei, kreeg ik een soort "déjà-vu-gevoel", maar dan naar een droom of iets dat ik ooit onbewust had opgevangen. Ik zei tegen Roger dat ik ofwel gedroomd had, ofwel, zonder het bewust op te merken, ooit had gezien dat er een veel kortere weg was.

Ik had gelijk: deze keer merkte ik meteen (bewust) de pijl op naar de kortere weg toen we de trap waren afgedaald.

Nee, we hebben niets gekocht, hoewel Roger af en toe in iets zin leek te hebben (ik ook natuurlijk): veel te veel geld uitgegeven de laatste tijd en het is nog niet gedaan! Maar Roger heeft eindelijk nog eens "gewandeld"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten