zaterdag 14 januari 2012

Het spookt!

Marraine zou het inderdaad spoken noemen, wat deze avond gebeurde! Ongelooflijk is die informatica-ontwikkeling!

Mijn PC was al enkele weken zooo traag! En ik vroeg aan onze zonen of ze konden vinden aan wat dat lag.

Deze avond, heel laat, belde Hendrik. En we hebben mijn PC onder handen genomen. Hij vanop afstand! Dat was wel echt spookachtig: ik kon op mijn scherm zien wat hij vanop afstand deed. Hij had dus echt de controle over mijn pc overgenomen en zei vaak: ‘laat die muis los!’. Want ook dat kon hij zien!

Tot nu lijkt er geen virus gevonden te zijn. En terwijl “Windows hulp op afstand” bezig was mijn computer te scannen, “liet” Hendrik mij “toe” er verder op te werken. En dan gebeurde het: terwijl ik dit aan het schrijven was, zag ik ineens een tekst verschijnen onder mijn eigen schrijfsel! Zo van “we gaan uw PC overnemen”, of toch iets in die aard (ik heb het meteen gewist en onmiddellijk Hendrik weer opgebeld).

‘Tja, ze hebben jouw paswoord en zijn bezig jouw bankrekening te plunderen’, antwoordde Hendrik. Ik was natuurlijk een klein beetje in paniek (ondanks het feit dat ik vrij weinig geld op mijn bankrekening heb staan). En gaf Hendrik aan Roger door: op zijn rekening staat iets meer geld… en stel je voor dat die ook geplunderd zou worden!

Ondertussen bleef er maar van alles verschijnen in dit programma, waar normaal gezien alleen ik toegang toe heb.

Maar… Terwijl Hendrik en Roger verder babbelden aan telefoon, hoorde ik dat het Hendrik was die voor een grap had gezorgd! Hij kon immers nog steeds aan mijn computer! Glimlach

Ik heb hieronder het laatste laten staan waarmee ik ineens geconfronteerd werd terwijl ik deze post schreef:

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

0

done…….

thank you

Geef toe: zouden jullie daarna ook niet Hendrik geloofd hebben als hij zei dat jullie rekening geplunderd wordt? Of is dat weer een bewijs voor mijn bekende naïviteit? Knipogende emoticon

3 opmerkingen:

  1. Ja, dat Spook gedoe kennen wij ook. Wij hebben onze PC-dokter aan wie wij soms hulp vragen en die kan dat ook van op afstand doen. Raar toch wat eens mens tegenwoordig allemaal kan en vooral de technologie !
    Fijne zondag,
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij was het de eerste keer dat ik het meemaakte en ik vond het fascinerend om te zien hoe mijn muis door een onzichtbare hand (die van Hendrik, op afstand dus) werd bediend om allerlei items aan te klikken op mijn scherm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry, Françoise, ik schreef een fout: natuurlijk werd mijn muis niet vanop afstand bediend, maar wel mijn cursor met een muis vanop afstand! :-)

    BeantwoordenVerwijderen