zaterdag 11 april 2015

Pop-up bloesemcafé

Wat was het opnieuw koud vandaag: we haalden amper 13°C en vermits de zon zich zelden liet zien en er veel wind was, voelde dat heel fris aan.

De gemeente Heers organiseerde een “Pop-up bloesemcafé” in Gutschoven. Jammer genoeg zijn er nog bijna geen bloesems (de wilde kerselaars beginnen wel schuchter te bloeien, merkten we deze middag tijdens onze wandeling van de begraafplaats van Heks naar het Monnikenhof en terug). En in het Po-up café zat niet veel volk, stelden we vast in het voorbijrijden.

Deze avond was de wind gaan liggen en we besloten na het avondmaal toch terug naar Gutschoven te rijden. We lieten de auto achter aan de kerk en liepen te voet naar de Tumulus. Na 10 minuten door de velden stappen, beseften we echter dat het al serieus begon te schemeren en dat we in een volledige duisternis zouden moeten terugkeren. Dus maakten we rechtsomkeer, en reden met de auto naar de feesttent die tegenover de tumulus is opgesteld.

P4112635 Foto Roger

Veel volk deze keer (jammer genoeg maar enkele persoonlijke kennissen). Schepen Jan Leus zag ons aankomen, kwam ons begroeten en vertelde dat er in de loop van de middag ook enkele toeristen waren langsgekomen. Er heerste een heel gezellige sfeer en veel ambiance en dankzij de parapluvuurtjes was het er helemaal niet koud.

We dronken er elk twee biertjes (voor mij Bloesembink en voor Roger  Haspengouwse Triple) en praatten toch even met enkele mensen. Maar vooral: ik heb weer met veel plezier alles rondom mij geobserveerd.

P4112633 Beetje mislukte foto van Roger

Wat een verschil met dat terras van gisteren! Hier was het echt gezelligheid troef, zonder snobisme en bekakte madammen; en de vriendschappelijkheid droop van de mensen af. Ik ben echt heel blij dat we destijds naar Heers zijn verhuisd!

We waren pas rond 22:30 uur terug thuis. Roger moest toen nog brood bakken en ik had dus de tijd om naar een debat te kijken, namelijk naar “Reyers Laat” van gisterenavond. 

Oké, ik zal het maar toegeven: wij kijken inderdaad nooit tv, maar als ik weet dat er iets interessants op te zien was, probeer ik het later via het Internet te bekijken. En deze keer niet tevergeefs: het was echt heel boeiend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten