zondag 31 januari 2016

Hendrik, Bernadette en Juan, en Pamfiel

Wat regende en waaide het vorige vrijdag, toen we om 16:15 uur Hendrik afhaalden aan het station van Sint-Truiden! Zin in een wandeling had geen van ons drieën en trouwens, Hendrik en wij moesten nog het een en ander kopen. Wij onder andere luzerne in de hoop dat Pamfiel dat wel zou eten. Die boodschappen deden we op ons duizendste gemak: we hadden tijd genoeg vermits zelfs geen vertaling wachtte. Helaas, later merkte ik dat tussen alle presentaties, grappen en grollen die waren binnengekomen, een dringende vertaling me niet was opgevallen. Dat is het gevaar van een overvolle elektronische brievenbus.

Thuis werd het dus haasten. Eerst een wasmachine in gang gezet, daarna voor soep gezorgd, goulash voor twee dagen te sudderen gezet en eindelijk die twee bladzijden vertaald. Na ons (late) avondmaal, de was te drogen gehangen, samen gekeken naar een paar afleveringen van "In de Gloria" en uiteindelijk nog tot heel laat (lees "vroeg") nagepraat met Hendrik.

Ondertussen was het duidelijk dat Pamfiel iets meer at van de luzerne dan van het hooi, maar echt niet genoeg. Gisteren probeerde Roger telkens opnieuw: altijd hetzelfde scenario. Geen wandeling wegens weer die koude regen en wind en daarbij, ik wilde wat opruimen, want na het avondeten verwachtten we Bernadette en Juan Masondo.

Ze kwamen aan (met een bloemetje en enkele boeken) rond 19:45 uur. Ik had Hendrik gewaarschuwd dat het in het Frans zou te doen zijn (hoewel Juan wel een mondje Nederlands spreekt) en hij had me geantwoord: 'Zeg, mama, mijn Frans is zo slecht niet hoor!'.
Inderdaad, ik stond versteld (Hendrik heeft geen contact meer met mijn Franstalige vrienden en familieleden, dus heb ik hem na zijn schooljaren nooit meer Frans horen spreken): hij spreekt die taal meer dan behoorlijk, zelfs beter dan sommige zogenaamde tweetaligen die ik ken.

Bij enkele hapjes en drankjes werd er druk en gezellig geconverseerd, gelachen en herinneringen opgehaald tot ongeveer 1 uur 's nachts. Uiteraard wilde Hendrik daarna nog wat napraten met als resultaat dat we vandaag lang uitsliepen. Na onze brunch een korte wandeling in Borgloon waar het weer begon te regenen en terwijl onze "alu gobi" sudderde, kwam er een mail van Jan Gerits: of ik nog een paar details wilde veranderen aan de laatste monografie van de KVLS. Daar heb ik meteen voor gezorgd en dat boekje is nu geleverd aan Edith om het naar de drukker te brengen.

Deze avond nog gekeken naar een paar afleveringen van "In de Gloria" terwijl Roger geregeld ging kijken naar Pamfiel. Hij eet nog steeds heel weinig: ik vrees het ergste.

Rond 20 uur reden we naar het station van Sint-Truiden waar we Hendrik op de trein hebben gezet.

O ja, hij heeft me uitgelegd hoe ik aan Rogers foto's geraak, dus straks post ik er enkele van poëziedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten