maandag 1 december 2014

Vrij productieve dag

Na nog eens uitslapen, een uitgebreide brunch en nadat ik de wasmachine had doen werken, deden we onze boodschappen (dat betekent dat ik eerst een weekmenu opstel, rekening houdend met wat ik nog als provisie heb). Het was heel koud en grijs: het voelde  winters aan!Bedroefde emoticon

Daarna heb ik die Limburgse monografie in orde gebracht. Ik heb daar ettelijke uren aan besteed maar het was boeiende lectuur: over Jaak Dreesen, geschreven door Jo Corstjens. Enkel een paar typefouten gevonden maar wel heel veel foto’s moeten invoegen. En een beetje gesukkeld met de paginaweergave. Ik begrijp er niets van (vorige keer had ik net hetzelfde probleem): als ik “staande weergave” instelde, kreeg ik een “liggende weergave”… Tot ik doorhad dat ik dan maar “liggende weergave” moest instellen om een “staande weergave” te verkrijgen. Tja, het is dan ook een (beetje opgedrongen) job waar ik in feite niets van ken! 

Na het avondmaal (mosselen: Roger had ze klaargemaakt en ze waren heel lekker) nog even gelezen in de Franse vertaling van Atonement (o ja, en ondertussen is “Pas pleurer” – het boek dat Chantal mij offreert -  enkele dagen geleden aangekomen).

Daarna eindelijk tijd gevonden om het laatste nummer van het elektronische magazine “Alternatif Bien-Être” (waarop ik me heb geabonneerd en dat al van vlak na mijn verjaardag wachtte op mijn PC) te beginnen lezen.

Tussendoor (want dat soort teksten is niet eenvoudig en vergt van mij soms een pauze) wat gesurft, onder andere naar Acta Sanctorum. Waar ik onder andere dit las, waar ik het volledig mee eens ben. Ik kende die Luc De Vos ook niet (hoewel, nadat ik nog eens “Mia” had gehoord op de radio, herkende ik dat liedje wel).

Ik weet ondertussen dat mijn oom Nononc terug naar huis mocht vandaag maar heb hem en (tante) Françoise niet gemaild of gebeld: op zulke momenten laat je tortelduifjes best genieten van elkaars aanwezigheid zonder te interfereren.

Waar ik niet aan toe kwam op deze toch vrij actieve dag: de mail van twee vriendinnen beantwoorden. Ze wachten immers al van respectievelijk 24 en 26 november op een antwoord. Sorry, vriendinnen: ik probeer daar morgen tijd voor te vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten